Nedelja je dan za filmove i kokice: Trik za najukusnije kokice iz šerpe

Caka je u jednom koraku

03.12.2023. 11:28
  • Podeli:
Netflix_televizor_kokice_gledanje televizije_Foto Pixabay-646de805a334d.webp Foto: Pixabay

Glavni problemi koji se javljaju kod pripreme kokica u šerpi su zagorelost, pa često odustanemo od priprme, međutim, ovaj problem može lako da se reši.

Uzmite lonac sa debljim dnom kako ne bi zagorele. U loncu zapremine, recimo, 3 litre, zagrejte 3 kašike ulja.

Kada se ulje zagreje, ubacite nekoliko zrna kukuruza kokičara i pokrijte ga poklopcem. Kada ove prve kokice puknu, izvadite ih i dodajte ostatak kukuruza u količini kojom ćete u jednom sloju moći da prekrijete dno lonca.

Važno je da tada lonac sklonite sa vatre i brojite do 30, a zatim ga vratite na ringlu. Tako će sva zrna moći da puknu u istom trenutku.

Tokom spremanja kokica šerpu bi trebalo tresete i povremeno odškrinete poklopac kako bi para izašla i kokice ostale hrskave. Kada se pucketanja prorede, ugasite ringlu i kokice odmah prebacite u činiju.

Zavalite se u fotelju, pustite dobar film ili omiljenu seriju i uživajte uz savršeno pripremljenu grickalicu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()