Obrok koji osvaja svakoga
Ovo jelo donosi savršenu kombinaciju sočnog krompira, ukusne piletine i bogatog pesto sosa, što ga čini idealnim izborom za ručak.
Priprema ne oduzima mnogo vremena, a rezultat će vas zasigurno oduševiti.
Krompir premažite maslinovim uljem, izbockajte viljuškom, stavite u pleh i pecite 1 sat na 220 stepeni.
Krompir malo ohladite, a zatim ga presecite na pola i izdubite. Unutrašnjost krompira stavite u veću činiju.
Izdubljen krompir premažite maslinovim uljem i pospite belim lukom u prahu, a potom pecite na 200 stepeni 15 minuta.
Piletinu iseckajte na kockice i propržite na malo ulja.
Unutrašnjost krompira malo izgnječite, dodajte piletinu, pesto sos, neutralnu i kiselu pavlaku, zatim začinite po ukusu.
Gotove polovine krompira napunite smesom od piletine i krompira, a zatim zapecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 200 stepeni još 15 minuta.
Na kraju, pospite rendanom mocarelom i seckanim mladim lukom, te vratite u pećnicu da se zapeče još 5 minuta.
Uživajte u ovom ukusnom obroku koji će vaše nepce očarati svojom punoćom ukusa i jednostavnom pripremom.
Poslužite ga sa omiljenom salatom i uživajte u neodoljivom spoju krompira i piletine u bogatom pesto sosu.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.