Nema boljeg predloga za nedeljni ručak: Spremite faširane šnicle po bakinoj recepturi

Služite ih tople i uživajte u sjajnom ukusu

26.11.2023. 10:49
  • Podeli:
faširane šnicle baka-6563140c8ce07.webp Foto: Bakina kuhinja

Srbi ne mogu da zamisle ručak bez mesa, a ako želite da napravite nešto na brzinu, ovo je naš predlog.

Ništa ne zamiriše tako kao jelo koje se sprema prema starom receptu, pa je tako i u slučaju današnjih faširanih šnicli iz bakine kuhinje.

Sastojci:

  • 400 g mlevenog pilećeg mesa
  •  1 glavica crnog luka
  • 1 šaka peršunovog lista
  • 3 čena belog luka
  • 1 krompir
  • mlevena paprika
  • mleveni biber
  • 1 kasičica suvog začina
  • 1 jaje
  • ulje

Priprema:

Meso samleti, dodati kuvan i izdrobljen krompir, jaje, seckanl luk, crni i beli. Dodati peršun, suvi začin, mlevenu papriku i mleveni biber. Sve izjednačiti. Rukama praviti pljeskavice i po želji staviti kockicu kačkavalja. Pržiti da porumeni. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()