Nema boljeg predloga za današnju večeru: Turska pica sa mlevenim mesom

Tradicionalno se jede uz salatu i crvene ljute papričice

14.10.2023. 17:53
  • Podeli:
turska pica shutterstock_1134483674-652ab94550de7.webp Foto: Shutterstock

Donosimo vam savršen predlog za danjašnju večeru - lahmadžun, takođe poznat kao turska pica je začinjeno tursko jelo od mešavine govedine i namaza na tankoj kori.

Tradicionalno se jede uz salatu i crvene ljute papričice.

Evo kako da napravite tursku picu i uživate u ovom pikantnom jelu.

Sastojci potrebni za koru:

  • 5 šoljica belog brašna
  • 1 ½ šolje mleka (ili vode, ali ako koristite mleko, kora će dobiti lepu zlatnu boju)
  • četvrtina šolje ulja
  • 3 kašike soli
  • 1 kašika šećera
  • 10 g kvasca

Za začinjenu govedinu:

  • 450 g mlevene govedine
  • 1 crvena paprika
  • zeleni biber
  • 2 paradajza
  • 1 velika glavica crnog luka
  • 1 kašika paradajza
  • 1 ½ kašika kumina
  • 1 ½ kašika bibera
  • 3 kašike soli
  • seckani peršun
  • petina šolje maslinovog ulja

Priprema:

Da pripremite koru, stavite sve sastojke u činiju i izmešajte. Mesite testo 5 minuta, a zatim ostavite da odstoji 2 sata.

Stavite papriku, paradajz, luk i peršun u blender. Kada dobijete jedinstvenu mešavinu, dodajte meso zajedno sa paradajz pireom i začinima i napravite lepu mešavinu.

Od odstajalog testa napravite loptice koje su nešto veće od ping-pong loptice. Pospite ih sa malo brašna po površini i od svake loptice oklagijom razvucite koru. Kašikom naneti smesu od mesa, a zatim stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite od 5 do 10 minuta.

Kada je Lahmadžun gotov, naprskajte ga sokom od limuna i dodajte zelenu salatu. Ako želite, savijte ga u rolnu i uživajte u eksploziji ukusa.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()