Nema boljeg predloga za nedeljni ručak: Hrskava i sočna svinjska rebarca iz rerne

Slasna i ukusno pečena rebarca jedu se rukama i pravi su delikates

05.11.2023. 08:51
  • Podeli:
rebarca svinjska ručak shutterstock_1265568079-6547497d87579.webp Foto: Shutterstock

Svinjska rebarca omiljeni su deo mesa mnogim gurmanima. Osim dobre marinade, umaka i strpljenja za što bolji ukus jela, bitno je odabrati kvalitetno meso.

Tanku membranu koja se nalazi na rebricama možete skinuti, iako neki kuvari vole da je ostave kako bi rebarca zadržala oblik.

Za ukus mesa bitni su začini, a pored soli i bibera, ne morate ih dodavati previše, odnosno količinu začina odredite prema svom ukusu.

Pred vama je interesantna kombinacija začina koji će obogatiti vaše jelo ljutim, slatkim i slanim ukusom.

Sastojci:

  • 1 kg svinjskih rebara
  • začini: so, biber, smeđi šećer, ljuta paprika, kim, mlevena kafa
  • jabukovo sirće
  • vinsko sirće
  • barbikju sos

Priprema:

Pomešajte so, biber, smeđi šećer, ljutu papriku, kim, mlevenu kafu i sve dobro utrljajte u meso. Marinirano meso ostavite najmanje četiri sata ili još bolje - preko noći u frižideru.

Meso izvadite iz frižidera na sobnu temperaturu barem jedan sat pre pečenja kako bi ostalo čvrsto.

Rebarca stavite na pleh za pečenje na koji ste prethodno stavili papir za pečenje. Kosti okrenite prema dole i pospite začinima, prekrijte folijom i pecite u pećnici na 150° C oko tri sata.

Kada se meso ispeče sok od pečenja, jabukovo sirće, vinsko sirće i omiljeni barbikju sos pomešajte u činiji.

Dobijeni umak zagrejte kratko na tiganju na kom ćete rebarca prepržiti s obe strane desetak minuta (prema proceni).

Ovako spremljena rebrica puna su ukusa i iako je teško odoleti, pustite ih da "odmore" desetak minuta pre sečenja i posluživanja kako bi se temperatura spustila.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()