Poslužite uz kafu ili čaj
Gospojinski post se bliži kraju, a kako se posti i na sam praznik, mnogi su u potrazi za receptima za prazničnu trpezu. Iskoristite sezonu smokava i uživajte u bogatoj trpezi.
Sastojci:
Umesite glatko testo od brašna, šećera, margarina, praška za pecivo i kisele vode.
Smokve očistite od peteljki i iseckajte ih na kocke, a dve posebno isecite na polovine, pa ponovo napola čuvajući im celovit presek.
Dodajte im med i prelijte isceđenim sokom jedne pomorandže kao i narendanom koricom. Sve stavite na laganu vatru desetak minuta da omekša. Kada se malo prohladi, smesi dodajte izrendanu čokoladu.
U pleh stavite razvučeno testo tako da prelazi preko ivica. Potom stavite fil, a po njemu dve smokve koje ste sačuvali u većim delovima. Preko fila navucite preostale zidove testa, dokle dosegnu, ka sredini.
Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni da testo lepo porumeni, prenosi Ona.
Poslužite uz kafu ili čaj.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.