Retko ko im može odoleti
Foto: ShutterstockSvi znaju da se na svečanoj trpezi posebno ističu ove krckave oblande.
U pitanju je provereno dobra kombinacija oraha i prženog šećera koji blago krcka u svakoj štanglici.
Za grilijaš:

Za fil od žumanaca (kuva se na pari):
Orahe iseckati na krupnije, staviti u širu posudu šećer da se otapa. Mešajte da ne zagori i kada se sav šećer otopi i dobije je karamel boju umešajte brzo iseckane orahe. Ovu vruću masu brzo istresite na pek papir, malo razvucite i ostavite da se stegne i ohlade.
Karamelizovane orahe stavite u krpu i izlupajte ih sa čekićem za meso. Ne treba da bude jako sitno. U jednu dublju šerpu stavite vodu da proključa, u nju ubacite drugu manju šerpu u kojoj su žumanca i šećer.
Mutiti mikserom 1-2 minuta, zatim nastavite da kuvate oko 20 minuta uz često mešanje sa varjačom. Zatim ubacite margarin ili maslac, mešati dok se ne otopi i sklonite sa šporeta. Fil od žumanaca i prženi šećer sa orasima izmešati i odmah dok je vruće mazati preko jedne kore. Prekriti sa drugom oblandom i pritisnuti sa nekim predmetom. Ostaviti da se dobro stegne i seći štanglice.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







