Nenadmašan ukus: Kako da napravite kompot od šljive bez konzervansa

Svima će se dopasti

26.08.2024. 14:20
  • Podeli:
kompot od šljiva šljive shutterstock-66cc728045a24.webp Foto: Shutterstock

Iskoristite dok još ima šljiva i probajte da napravite ovaj ukusan desert koji će vas zasladiti tokom zime. Kompot od šljiva možete koristiti i za pravljenje kolača. S obzirom da nema konzervansa sa sigurnošću znate da je kompot koji jedete zdrav.

Sastojci:

  • šljive
  • 2-3 kašike šećera po tegli
  • voda


Priprema:

Operite šljive, pa ih malo zasecite nožem i uklonite koštice. Kad kupujete, uvek birajte tvrđe plodove. Nakon što ste ih isekli na polovine, ubacite ih u staklenu teglu. U ovaj kompot možete dodati i malo naseckanog limuna na kolutove. Kada ste napunili tegle, u svaku dodajte 2-3 kašike šećera i protresite da dopre do dna tegle. Nakon toga, napunite tegle vodom do kraja. Dezinfikovanim poklopcima zatvorite tegle i dobro promućkajte.

Zatim u jednu veliku šerpu stavite krpu na dno, pa poređajte u nju tegle tako da se ne dodiruju. Nalijte mlakom vodom dva prsta do čepa i stavite šerpu na ringlu. Kada proključa, smanjite temperaturu i kuvajte 20 minuta.

Isključite šporet i ostavite tegle da se ohlade, prenosi Danas.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()