Za bakin kolač, recepti nisu veliki izazov, pa čak i oni manje iskusni snaći se sa pripremom
Bakin kolač – specijalitet kome retko ko može da odoli. Sigurno je da ste barem jednom uživali u jedinstvenom ukusu galeta iz bakine kuhinje.
Za bakin kolač, recepti nisu veliki izazov, pa čak i oni manje iskusni snaći se sa pripremom i na svoju trpezu doneti slatke, ali i slane galete fantastičnog ukusa i teksture.
Zahvaljujući jednostavnoj pripremi ovaj bakin kolač sa semenkama brzo će postati vaš omiljeni recept za večeru i doručak, ali i zdrave užine na poslu ili kod kuće.
U jednu posudu sipajte brašno, prašak za pecivo i so i sjedinite ih. Potom dodajte semenke po izboru i ponovo izmešajte.
Lan, susam i suncokret samo su neki od predloga, a ukoliko ste ljubitelji kima, ili druge vrste semenki, uvek možete modifikovati recept po svojoj meri.
U drugoj posudi umutite jaja, dodajte mleko, jogurt i prethodno otopljen puter, dodajte i suve sastojke, te umutite u glatku masu. Ostavite da odstoji oko 30 minuta. Za jednu turu dovoljne su vam dve kašike testa.
Premažite aparat nauljenim ubrusom vrlo malo i stavite testo na sredinu donje ploče. Preklopite, dobro pritisnite da se rasporedi i pecite oko 5 minuta. Znaćete da su spremni kada dobiju prepoznatljivu zlatnu boju i postanu savršeno hrskavi.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.