Nije kolač, ali je još bolje: Baka vam otkriva tajnu savršenih slanih mafina

Služite ih dok su topli

26.05.2024. 12:12
  • Podeli:
baka-665309f9cd078.webp Foto: Bakina kuhinja

Vazdušasti i preukusni, slani mafini su odličan izbor za bilo koje doba dana.

Pripremaju se brzo i jednostavno, a svaki zalogaj nudi pravu eksploziju ukusa - mi vam danas donosimo recept za one iz bakine kuhinje.

Sastojci:

  • 200 g brašna
  • 3 jaja
  • 1/1 praška za pecivo
  • 1/ 2 tikvice na kockice
  • 100 g sira
  • 1 manja paprika
  • 3 kisela krastavčica 
  • malo kačkavalja
  • 200 ml jogurta
  • 30 ml ulja
  • malo soli

Priprema:

U posudu umututi jaja, dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo.

Tikvicu posolite, pa iscediti i iseći na kockice. Dodati u činiju. Ubaciti izmrvljen sir, seckanu papriku i seckane krastavčiće.

Kačkavalj izrendati, pa i njega ubaciti, dodati jogurt, ulje i posoliti po želji. Sve izjednačiti.

Rasporediti u mafin kalupe i peći na 200 stepeni 40-45 minuta - da lepo porumene. Služiti toplo kao užinu ili večeru.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()