Kuvarica iz Kalifornije podelila je jednostavnu metodu i zadivila sve
Većina voli poširana jaja i nije tajna da poširanje može biti izazov, a uz pomoć ovog jednostavnog trika, svaki put će va ispasti savršeno. Jaja Benedikt možete da doručkujete već danas.
Kako bi pokušala da olakša stvari, kuvarica iz Kalifornije Keli Skot otkrila je trik koji osigurava da svaki put dobijete savršen omiljeni obrok.
Skotova je zapravo pre radila na posluživanju doručka, što znači da je u svoje vreme skuvala mnogo poširanih jaja.
Postoji mnogo različitih načina na koje ih možete poširati, ali vešta kuvarica preporučuje "metodu sita" za lakše rezultate u kuhinji, pa je trik podelila na društvenim mrežama.
Sve što trebate učiniti jeste da razbijete jaje u mrežastu cediljku ili sito kako biste se rešili labavih delova belanceta. To će pomoći da čvrsti delovi ostanu na mestu, a pomoći će i da jelo bude ujednačenije.
Savetuje da proverite da li je voda zagrejana na oko 80 stepeni. Zatim samo treba da promešate vodu pre nego što izlijete jaje u sredinu vrtloga. Kada je to gotovo, možete vrteti još malo ako želite.
Nakon što se belanca formiraju, podignite jaje s dna kako se ništa ne bi zalepilo. Kuvanje bi trebalo da traje samo dva ili tri minuta. Keli kaže da ovaj trik funkcioniše čak i kada kuvate nekoliko jaja odjednom.
Mnogi ljudi su impresionirani metodom.
"Ovo me inspirisalo da napravim poširana jaja čim sam to videla", rekao je jedan komentator.
"Isprobala sam toliko različitih metoda za poširanje, a ova mi je konačno uspela", pohvalio se drugi.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.