Nikad lakši recept za zimnicu: Spremite cveklu u tegli brže nego porodični ručak

Ovako pripremljena cvekla je fantastičnog ukusa i postojana

25.09.2023. 11:49
  • Podeli:
cvekla pixabay-6511570bcce83.webp Foto: Pixabay

Cvekla je veoma zdravo povrće, koje se koristi u klinarstvu i medinici. Bogata je vitaminima, folnom kiselinom i kompleksom B vitamina (B2, B3, B6), a od minerala sadrži natrijum i kalijum, a sadrži još i jod.

Donosimo vam recept za zimnicu u tegli: 

Sastojci

  • 5 kg cvekle
  • biber u zrnu
  • 1/2 l sirćeta
  • 1 l vode
  • 75 g soli
  • 125 g šećera
  • pola konzervansa

 

Priprema

Cveklu oprati i staviti da se kuva. Kada se skuva prosuti vodu, a cveklu ostaviti da se malo prohladi. Zatim cveklu oljuštiti i očistiti. 

Iseći na tanje kolutove. Slagati u tegle, a između dodati koje zrno bibera. Napunjene tegle zaliti tečnošću koja se pravi na sledeći način: skuvati i prohladiti sirće, vodu, so, šećer i konzervans. 

Staviti celofan na tegle i zatvoriti.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()