Nikad ukusniji krompir: Ne sprema se u rerni, a trik je u jednom sastojku

Preukusan prilog koji niko neće odbiti.

05.04.2023. 17:35
  • Podeli:
Krompir 3-642aafcee7aa6.webp Foto: Youtube Printscreen / Ricette Fresche

Krompir je najrasprostranjenija namirnica i od njega mogu da se prave najrazličitija jela, obroci, salate. Lako se kombinuje sa drugim sastojcima, a kao prilog ovo povrće je definitivno najpopularnije.

Ako volite hrskavi krompir uz meso onda zaboravite na pečeni, već napravite pire od njega i dodajte mu skrob, pa ispržite. Preukusan prilog koji niko neće odbiti.

Sastojci:

6 krompira
4-5 kašika kukuruznog skroba

Priprema:

Krompir skuvajte u ljusci, pa kada se ohladi oljuštite. Posolite i ispasirajte, a onda dodajte skrob i dobro sjedinite.

Podelite na nekoliko delova, pa svaki razvucite u tanji valjak. Isecite i od svakog dela oblikujte lopticu.

Uzmite cediljku za sok i na malo nauljite. Blago spljoštite svaku lopticu, pa pritisnite na vrh cediljke da oblikujete poluloptu.

Pržite u zagrejanom ulju.

Postupak pripreme pogledajte u videu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()