Preukusan prilog koji niko neće odbiti.
Krompir je najrasprostranjenija namirnica i od njega mogu da se prave najrazličitija jela, obroci, salate. Lako se kombinuje sa drugim sastojcima, a kao prilog ovo povrće je definitivno najpopularnije.
Ako volite hrskavi krompir uz meso onda zaboravite na pečeni, već napravite pire od njega i dodajte mu skrob, pa ispržite. Preukusan prilog koji niko neće odbiti.
6 krompira
4-5 kašika kukuruznog skroba
Krompir skuvajte u ljusci, pa kada se ohladi oljuštite. Posolite i ispasirajte, a onda dodajte skrob i dobro sjedinite.
Podelite na nekoliko delova, pa svaki razvucite u tanji valjak. Isecite i od svakog dela oblikujte lopticu.
Uzmite cediljku za sok i na malo nauljite. Blago spljoštite svaku lopticu, pa pritisnite na vrh cediljke da oblikujete poluloptu.
Pržite u zagrejanom ulju.
Postupak pripreme pogledajte u videu.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.