Bolje od bilo kog mesa: Obožavaćete hrskave tikvice spremljene na poseban način

U ovakvoj kombinaciji ukusa su neodoljive

19.08.2023. 11:26
  • Podeli:
Pohovane tikvice, Bakina kuhinja 1-64e08829bd4ab.webp Foto: Bakina kuhinja

Tikvice svi volimo, ali ako ih spremimo na ovaj način, onda su bolje od bilo kog mesa.

Potrebno je:

  • 1 veća tikvica
  • 200 g kisele pavlake
  • 3 jaja
  • 50 g prezli
  • 50 g brašna
  • 50 g kačkavalja
  • so
  • 3 čena belog luka
Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Tikvice iseći na tanje listove i posoliti. Ostaviti da stoji u soli oko 20 minuta.

Ocediti tečnost. U činiju narendati kačkavalj na sitno, dodati jaja, pa zajedno umutiti. 

Na foliju staviti brašno i prezle. List tikvice provući kroz brašno, zatim kroz jaja i kačkavalj i na kraju u prezle.

Foto: Bakina kuhinja

Ređati u podmazan pleh i odozgo narendati još malo kačkavalja. Peći na 210 stepeni oko 30 minuta. 

U video-prilogu u nastavku teksta detaljnije možete pogledati kako se pripremaju ove hrskave tikvice.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()