Ovo je odlična ideja za preukusan obrok
Foto: ShutterstockPunjeni paradajz, poznat kao domates dolmasi, klasično je tursko jelo u kojem sočni paradajzi dobijaju novu dimenziju - punjeni su aromatičnim pirinčem, začinjenim biljem i prelivenim maslinovim uljem.
Savršen je kao lagani ručak, prilog ili vegetarijanski obrok koji osvaja ukusom i bojama.
Paradaj - 6 većih
Pirinač - 100 g
Crni luk - 1 manja glavica
Beli luk - 2 čena
Maslinovo ulje - 2 kašike + za premazivanje
Suvo bilje - 1 kašičica
So i biber - po ukusu
Limunov sok
Paradajze operite i pažljivo izdubite, čuvajući sredinu (koja se može iseckati i dodati u fil). Na maslinovom ulju propržite crni i beli luk dok ne postanu staklasti.
Dodajte pirinač i kratko propržite. Dodajte so, biber i suvo bilje, nalijte malo vode (oko 100 ml) i kuvajte pirinač 5 minuta, dok ne upije tečnost.
Napunite paradajze filom od pirinča, stavite ih u manju vatrostalnu posudu i prelijte preostalim maslinovim uljem. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 25-30 minuta, dok paradajz ne omekša.
Po želji, pre služenja, dodajte par kapi limunovog soka.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







