Ostalo vam je starog hleba i ne znate šta ćete sa njim, a dosadile su vam prženice i popara?
Za sve postoji rešenje, kaže stara izreka, samo je važno da ga se dosetite.
Stari hleb ne mora uvek da ode u prženice i poparu, već mu možete vrlo jednostavno vratiti svežinu hleba koji je tek izašao iz rerne.
Način da to postignete je jednostavniji nego što mislite.
Dovoljno je da stari hleb nakvasite vodom, ali tek toliko da bude navlažen, ne da bude potpuno mokar.
Potom ga stavite u rernu koju ste zagrejali na 180 stepeni na nekih sedam do osam minuta.
Hleb će spolja ponovo biti hrskav, a iznutra svež i vruć, baš kao iz pekare.
Za dodatni užitak možete ga premazati i sa mešavinom vode i maslinovog ulja pre pečenja pa će dobiti još lepši ukus.
Otkrivamo još jedan trik - stari hleb možete i da zamrznete pa da ga po potrebi na isti način odmrznete, tako što ćete ga smrznutog direktno staviti u vruću rernu.
Efekat hrskavosti i svežine biće isti.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.