Oduševićete se: Bakalar sa kupusom i lukom iz rerne

Verujte na reč, preukusno je

29.06.2023. 18:28
  • Podeli:
bakalar shutterstock-649db10957e3d.webp Foto: Shutterstock

Ako volite bakalar, bićete oduševljeni ovim receptom.

Verujte na reč, preukusno je.

Sastojci:

  • 600 g bakalara u filetima
  • 1 glavica belog svežeg kupusa
  • 4 glavice ljubičastog luka
  • 60 g maslaca
  • 200 ml suvog belog vina
  • so i biber (sveže mleveni)

Priprema:

Kupus narežite na trakice, a glavice luka na osmine.

U zagrejani tiganj stavite polovinu maslaca i pričekajte da se rastopi.

Zatim dodajte komade luka i pržite ga na srednje jakoj vatri, povremeno mešajući.

Nakon desetak minuta dodajte oko 100 ml vode, dodajte trakice kupusa i povrće dinstajte na srednje jakoj vatri desetak minuta, mešajući povremeno.

Potom, polovinu dinstanog povrća premestite u podmazanu vatrostalnu posudu, začinite ga solju i biberom, preko njega rasporedite komade bakalara pa i njih začinite solju i biberom.

Prekrijte ih preostalim povrćem, i njega začinite solju i biberom, prelijte belim vinom, pospite preostalim maslacem i stavite u rernu zagrejanoj na 180°C da se peče oko 30 minuta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()