Šta danas birate za dezert?
Gratinirane jagode su desert zbog koga se pravi pauza i u najstrožijim dijetama.
Do sada ste ovaj desert uvek naručivali u popularnom beogradskom restoranu, a mi vam donosimo recept kako bi ga napravili u svojoj kuhinji.
U posudu za mućenje staviti jaja, pa dodati prah šećer i vanilin šećer.
Mutiti električnim mikserom (najbolje je ako imate onaj sa posudom), najvećom brzinom 15 minuta.
Nakon tog vremena, usuti slatku pavlaku, pa nastaviti mućenje još 10-ak minuta.
Za to vreme, iseckati jagode na četvrtine.
Aranžirati na sredinu tanjira u dve porcije, odozgo ih prekriti umućenim kremom.
Posuti žutim šećerom, pa ga karamelizovati brenerom, vodeći računa da se ne otopi krem. Poslužiti odmah.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.