Ako želite mediteransku brzu paste sa autentičnim balkanskim ukusom, onda je pasta sa ajvarom i belim mesom pravi izbor
Foto: ShutterstockOvo jelo je savršeno za dane kada ste u žurbi, jer je spremno za manje od pola sata, a garantujemo da ćete dobiti sve pohvale za sto.
Tajna je u bogatom, kremastom sosu baziranom na ajvaru, koji piletini daje neverovatnu sočnost i karakter.

Stavite pastu da se kuva prema uputstvu na pakovanju. Ne zaboravite da sačuvate malo vode od kuvanja.
Dok se pasta kuva, na maslinovom ulju pržite kockice piletine. Posolite i pobiberite. Kada je piletina gotova (oko 5-7 minuta), izvadite je iz tiganja i ostavite sa strane.
U isti tiganj (na preostaloj masnoći) dodajte sitno seckani crni luk. Dinstajte ga dok ne postane staklast. Dodajte sitno seckani beli luk i pržite još minut (pazite da ne zagori!).
Sklonite tiganj sa vatre i dodajte ajvar i neutralnu pavlaku za kuvanje. Vratite na umerenu vatru. Mešajte dok se sos ne ujednači i ne počne lagano da ključa.
Vratite piletinu u sos. Sada dodajte 50 ml vode od kuvanja paste (ona sadrži skrob koji će sos učiniti gustim i kremastim). Dodajte origano, probajte i po potrebi još posolite i pobiberite.
Ocedite kuvanu pastu i prebacite je direktno u tiganj sa sosom. Dobro promešajte da se svaki komad paste obloži bogatim ajvar sosom.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







