Omiljeno dekino jelo: Obožavaćete sladak kupus sa rebrima

"Prste da poližeš"

25.09.2023. 09:10
  • Podeli:
bakina kuhinja 6-6511338ac0c00.webp Foto: Bakina kuhinja

Danas vam iz bakine kuhinje donosimo tradicionalni sladak kupus sa rebrima. Tradicionalno jelo koje se sprema u domaćinstvima širom Srbije.

Potrebno je:

  • 300 gr svinjskih rebara
  • 1 manja glavica slatkog kupusa
  • 2 šargarepe
  • 1 celer koren ili stabljika
  • 2 manja krompira
  • 1 veći svež paradajz
  • 1 sveža paprika može ljuta
  • 3 čena belog luka
  • ulje
  • 1 kašika suvog začina
Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

U šerpu iseći pola glavice kupusa na kocke i staviti na dno. U sredinu poređati meso, šargarepu, kockice krompira, celer, svežu papriku. Sve to pokriti sa drugom polovinom kupusa.

Naliti vodom do pola lonca i krčkati na laganoj vatri oko sat vremena. Pred kraj staviti na kockice paradajz.

U tiganj sipati ulje i naseckan beli luk da se proprži. Ako vam je kupus dosta redak dodajte u zapršku brašna. Kad luk porumeni, skloniti sa vatre pa staviti ml papriku i odmah sipati u kupus i lagano promešati.

Dodati i začin i so po želji. Na kraju staviti seckan peršunov list.

Foto: Bakina kuhinja

U videu u nastavku teksta detaljnije možete pogledati pripremu ovog jela.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()