Svi će vam tražiti da im otkrijete tajnu
Savršen desert, pogodan i za prazničnu ili slavsku trpezu oduševiće sve goste, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Za patišpanj:
Za preliv:
Za karamel premaz:
Umutite belanca, pa postepeno dodajte šećer i vanilin šećer. Zatim dodajte jedno po jedno žumance. Na kraju umešajte polako brašno pomešano s praškom za pecivo. Sipajte u tepsiju obloženu papirom za pečenje i pecite oko pola sata u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Kad se patišpanj prohladi, izvadite iz tepsije i viljuškom izbockajte. U tepsiju ulijte slatku pavlaku pa položite patišpanj naopačke.
Ostavite da stoji 10 minuta. Izmešajte mleko i kondenzovano mleko pa prelijte patišpanj. Pustite da odstoji i upije mleko, pa premažite karamel kremom. Karamel premaz: stavite šećer u šerpu i mešajte na ringli da se delimično istopi. Dodajte pavlaku za kuvanje neprestano mešajući.
Smanjite jačinu ringle i sačekajte da se šećer potpuno istopi. Prelijte kolač.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.