Možete ih služiti kao obrok, ili prilog uz obrok
Iz bakine kuhinje vam donosimo dva recepta. Dve osvežavajuće salate, koje možete jesti kao obrok, ali i služiki kao prilog uz jelo.
Salatu iseći tanko kao da sečete kupus na rezance pa posoliti i izmešati. Ostaviti po strani. Papriku iseći na rezance kao i mlad luk.
Propržiti na ulju da omekne i njih malo posoliti. Sipati u salatu, pa dodati krastavac na kolutove. Sve izjednačiti.
U činiju staviti pavlaku, jogurt, tucanu papriku i sirće, pa izjednačiti.
Sipati na salatu i izmešati. Služiti uz prilog po želji.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.