Kombinacija ukusa oblandi i kremastog fila jednostavno je neodoljiva
Jedan od omiljenih starinskih kolača, svakako jesu oblande. Bilo da su ih vaše bake i mame redovno pravile ili da ste ih uvek jeli na slavama, oblandama retko ko zaista može da odoli.
Zbog svoje strukture, u kombinaciji ukusa oblandi i kremastog fila, jednostavno su neodoljive. Da ne govorimo o tome da od jednog pakovanja oblandi dobijate prepun veliki oval ovih štanglica.
Kada je reč o filu, on može da se sastoji od različitih sastojaka, uključujući i orahe, keks, pa i čokoladu, a u zavisnosti od toga za koju priliku su vam potrebne, mogu biti mrsne i posne.
Ukoliko poželite da ih poslužite gostima za slavu, verujemo da će vam se recept za ove posne dopasti, pogotovo jer sama priprema ne oduzima mnogo vremena.
Sipajte vodu i šećer u šerpicu i stavite da provri, a zatim dodati prezle, mlevene orahe i margarin. Mešajte na isključenoj ringli sve dok se ne otopi, a onda filujte oblande. Kada budete završili sa filovanjem, preklopite ih nekim teškim predmetom i ostavite nekoliko sati da odstoje kako bi se stegle, a zatim ih služite.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.