Savršen nedeljni ručak
Nema osobe koja ne voli da jede podvarak, pogotovo ako se sprema na starinski način.
Svaka domaćica ima svoje trikove, ali ne znaju da je ovo najbolji način - recept za podvarak sa krompirom iz bakine kuhinje.
Kupus iseckati i oprati ako je dosta kiseo. Luk iseckati i ispržiti na dosta ulja, kad postane staklast ubaciti jednu punu kašičicu slatke ili ljute mlevene paprike. Izmešati.
Dodati kupus i opet promešati. Ubaciti lovorov list i beli luk na listiće. Dodati i mleveni biber, sipati malo vode i dinstati oko 50 minuta.
Krompir očistiti, iseći na kriške, pa ga posoliti, dodati začine, mlevenu papriku i beli luk u granulama, pa izjednačiti. U vatrostalni sud istresti kupus i poređati krompir na kupus.
Premazati još uljem i peći da krompir porumeni i ispeče se. Servirati sa vrućom projom.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.