Savršen nedeljni ručak
Foto: Bakina kuhinjaNema osobe koja ne voli da jede podvarak, pogotovo ako se sprema na starinski način.
Svaka domaćica ima svoje trikove, ali ne znaju da je ovo najbolji način - recept za podvarak sa krompirom iz bakine kuhinje.
Kupus iseckati i oprati ako je dosta kiseo. Luk iseckati i ispržiti na dosta ulja, kad postane staklast ubaciti jednu punu kašičicu slatke ili ljute mlevene paprike. Izmešati.
Dodati kupus i opet promešati. Ubaciti lovorov list i beli luk na listiće. Dodati i mleveni biber, sipati malo vode i dinstati oko 50 minuta.
Krompir očistiti, iseći na kriške, pa ga posoliti, dodati začine, mlevenu papriku i beli luk u granulama, pa izjednačiti. U vatrostalni sud istresti kupus i poređati krompir na kupus.
Premazati još uljem i peći da krompir porumeni i ispeče se. Servirati sa vrućom projom.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







