Svako ima svoj recept za kupus salatu, ali u Nemačkoj se pravi na vrlo specifičan način
Kupus salata se priprema od svežeg zelenog kupusa, luka, šećera, sirćeta i semenki kima. Zavisno od regije u kojoj živite – u salatu mogu da se stave čak i komadići slanine i senf. Imajte na umu da će salata imati bolji ukus ako kupus dobro izrendate, tačnije, na sitne tračice.
Operite kupus, očistite ga i isecite ga na tanke tračice.
Iseckani kupus stavite u veliku posudu i začinite solju i šećerom. Umasirajte začine u kupus – masirajte kupus oko pet do sedam minuta dok ne postane mekan i ne ispusti višak vode. Odstranite tečnost od kupusa.
Očistite luk i isecajte ga na tanke trake i dodajte kupusom.
U manjoj posudi pomešajte povrtni temeljac, ulje, sirće i semenke kima. Prelijte preko kupusa i luka i dobro promešajte.
Začinite salatu crnim biberom po želji.
Stavite sve zajedno u frižider na barem dva sata da se ohladi.
Poslužite s jelom po želji.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.