Otkrijte kako da pripremite ovu jedinstvenu čorbu koja kombinuje tradiciju i kreativnost
Ono što ovu čorbu čini posebnom je upotreba tajnog sastojka koji će vas iznenaditi svojim ukusom. Reč je o kuvanim jajima. Otkrijte kako da pripremite ovu jedinstvenu čorbu koja kombinuje tradiciju i kreativnost, pružajući vam nezaboravan gastronomski doživljaj.
Sastojci:
Priprema:
Stavite vodu da proključa, zatim iseckajte krompir na kocke, a luk sitno iseckajte. U drugoj posudi skuvajte tvrdo dva jajeta.
U dva litra ključale vode dodajte krompir, luk, šest kašika maslinovog ulja i kuvajte 15 minuta. Zatim dodajte grašak i kuvajte još 10 minuta.
Skuvana jaja prepolovite, izvadite žumanca, a belanca iseckajte na kockice.
Isecite ribu na veće kocke (otprilike 2×2 cm) i dodajte je krompiru i grašku.
U drugoj posudi sjedinite tri kašike brašna i kuvana žumanca, zatim dodajte nekoliko kašika supe da biste dobili ređu pastu.
Dodajte pastu u čorbu nakon ribe, pa lagano mešajte nekoliko minuta kako biste postigli odgovarajuću gustinu čorbe.
Dodajte iseckani beli luk u čorbu i sve zajedno kuvajte još desetak minuta.
Dodajte celer i kockice belanca. Isecite feta sir na kocke, a pola limuna na trougliće, kao u njegovom preseku.
Dodajte sir i limun u čorbu minut pre posluživanja, ali nemojte mešati kako biste sačuvali strukturu sira.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.