Osim što je veoma ukusan, čuveni ratatuj je i jako zdrav, pošto ovaj recept podrazumeva dosta povrća
Ratatuj je jedna od najpoznatijih francuskih "poslastica". Poreklom je iz Nice, ali toliko je popularna da svaki deo sveta ima svoju verziju ovog jela.
Ovo je, po mnogima, jedan od najboljih recepata.
Uz sve ovo, u zavisnosti od vašeg ukusa, možete dodati šampinjone, beli lul, peršun ili ljute papričice, piše Superžena.
Za početak izdinstajte luk na ulju, a nakon toga dodajte plavi patlidžan i tikvice iseckane na kockice.
Dinstajte oko 10 minuta, a posle toga isecite paprike na tračice i dodajte i njih, pa onda opet dinstajte desetak minuta.
Zatim sve ponovite samo sada dodajte paradajz. Iseckajte na kockice i dinstajte još 10 minuta.
Količina soli i bibera zavisi od vašeg ukusa, a nakon što njih dodate, stavite i provansalske začine.
Za kraj prespite povrće u pleh, dodajte ulja po potrebi i pecite u rerni još desetak minuta.
Ukoliko je potrebno, dodajte i malo sosa od paradajza. Koji minut pre nego što ćete ga izvući iz rerne, pospite parmezan ili šnite kačkavalja i zapecite malo.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.