Prepune fila od krompira, pirinča i povrća, očas posla gotove
Ljubitelji punjenih paprika će biti oduševljeni ovom posnom varijantom u koju, umesto mlevenog mesa, ide krompir.
Priprema je brza i ni najmanje komplikovana, a dobićete idealan ručak za celu porodicu.
Sve što je potrebno da uradite jeste da izdinstate povrće, zajedno sa pirinčem i napunite paprike - nema šanse da vam ne uspeju.
- 8 paprika
- 100 g pirinča
- 2 šargarepe
- 2 krompira
- 1 crni luk
- 2 paradajza
- 1 šolja vode
Oljuštite krompir i šargarepu, pa ih izrendajte, a pirinač operite. Zagrejte malo vode u tiganju, pa šargarepu i krompir propržite, a zatim dodajte i pirinač.
Sve posolite, sipajte šolju vode i dinstajte kratko, pa dodajte seckani crni luk i paradajz. Dinstajte sve dok ne proključa, a onda začinite po želji i mešajte.
Očistite paprike i punite ih dobijenom smesom. Poređajte ih u tepsiju i sipajte malo vode, pa pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, oko 30-40 minuta.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.