Ukoliko nemate vremena za postupnu pripremu pice, savetujemo da isprobate najbrži recept za pripremu italijanskog specijaliteta
Recpet za picu koja se sprema u šolji oduševio je ljude širom sveta, posebno ljude koji vole da otkrivaju nove i brze recepte. Osim šolje koju ćete koristiti za pečenje, potrebno je da imate jaku mikrotalasnu rernu.
Kompletan spisak sastojaka i detaljne instrukcije vam prenosimo u nastavku.
- 4 kašike brašna
- 1/4 kašičice praška za pecivo
- Prstohvat sode bikarbone
- 1/4 kašičice soli
- 3 kašike mleka
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašika sosa od paradajza
- 1 prepuna kašika rendanog kačkavalja
- 5 listića mini kobasice
- 1/2 kašičice mešavine začina (origano, bosiljak, biber ili začini po želji)
Prvo pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu i so, pa u to dodajte mleko i ulje, pa viljuškom sve ulupajte da se dobije testo. Preko testa stavite paradajz sos, sir, kobacisu (ili bilo koje suhomesnato) i pospite sve začinima.
Ubacite u mikrotalasnu na minut i 10-20 sekundi, ili dok ne primetite da se po topingu javljaju oni predivni mehurići.
Uzmite kašiku, sipajte sebi jogurt i uživajte.
Detaljnu pripremu pogledajte u nastavku.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.