Ovo još niste probali: Zimnica od crvenog luka

Idealan prilog mnogim jelima

26.09.2024. 15:46
  • Podeli:
zimnica crveni luk-66f5658e7a660.webp Foto: Shutterstock

Jednostavni recept za brzinski kiseli crveni luk će da vam osveži i začini svako jelo, od takosa, preko salata do hamburgera.

Sastojci:

  • 1 srednji crveni luk
  • 120 ml belog sirćeta
  • 120 ml vode
  • 2 kašike belog šećera
  • 1 kašičica soli

Priprema: 

Kako biste napravili zimnicu od crvenog luka prvo oljuštite, a zatim tanko isecite luk. Ubacite kriške luka u teglu. Sipajte sirće, vodu, šećer i so u malu šerpu. Pusitite da proključa i mešajte dok smesa ne postane glatka. Ostavite da se ohladi nekoliko minuta.

Pažljivo sipajte mešavinu sirćeta u teglu. Promešajte. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim stavite poklopac i stavite u frižider. Biće spremno za jelo nakon što se ohladi. Možete da držite u frižideru nekoliko nedelja.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()