Preporuka je služiti meso uz pečeni krompir i salatu
Kad se radi o ukusnim, sočnim obrocima koji prizivaju miris roštilja, malo toga može nadmašiti aromu i ukus pilećih bataka i krilaca. Ali, šta ako vam kažemo da možete postići istu savršenost i sočnost u udobnosti svog doma, koristeći samo teflonski tiganj? Da, to je moguće!
Dekin recept za pileće batake donosi savršenu kombinaciju sočnosti i slatkog dimljenog ukusa, koji će oduševiti vaše nepce i zavesti vaše čulo mirisa. Ovaj recept nije samo praktičan, već i brz, pristupačan i sigurno je da ćete uživati u ukusnom obroku s minimalnim naporom.
Spremite se da zadivite svoje goste ili uživate u porodičnoj večeri s ovim jednostavnim, a neodoljivo ukusnim pilećim krilcima i batacima bez kostiju na teflonu.
Batacima oštrim nožem odvojiti kosti, pa ih posoliti. Sipati začin za piletinu, kari, ulje i sve utrljati u meso.
Ređati u činiju, a između ređati nasečeni beli luk. Pokriti i ostaviti sat vremena da meso upije marinadu.
Teflon premazati uljem i pržiti meso na sasvim laganoj vatri pola sata da lepo porumeni, uz povremeno okretanje. Gotovo je kada meso omekša i bude zlatne boje.
Preporuka je služiti uz pečeni krompir i salatu. Prijatno!
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.