Idealna je za brzi doručak, popodnevnu užinu ili laganu večeru.
Foto: Bakina kuhinjaDonosimo nešto zaista posebno iz bakine kuhinje – recept za najbržu i najukusniju palačinku iz rerne. Zaboravite na stajanje pored šporeta i okretanje jedne po jedne palačinke. Ova čarolija se sama peče, a rezultat je mekana, sočna i mirisna poslastica koja će vas oduševiti.
Pravi je raj za nepce, a sprema se tako jednostavno da ćete je praviti iznova i iznova.
Idealna je za brzi doručak, popodnevnu užinu ili laganu večeru.
Jaja umutiti običnom žičicom, dodati ulje, pa mešati. Dodati koricu limuna, brašno sa praškom za pecivo i dodavati polako mleko i na kraju so. Sve izjednačiti.
Pleh manji od rerne obložiti pek papirom i premazati uljem i sipati testo u pleh. Voće iseći na veće kocke i rasporediti po testu i posuti vanilin šećerom da lepo miriše kad se peče.
Peći 40 minuta na 200 stepeni.
Vruć kolač posuti prah šećerom, iseći na kocke i poslužiti.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







