Pasta u sosu od luka: Neobična kombinacija, ali dobitna

Umesto čuvenih sosova, poput onog paradajz sosa, isprobajte ovaj koji mi preporučujemo

07.08.2023. 14:27
  • Podeli:
pasta-527286_1920 špagete testenina taljatele italijanska kuhinja pixabay-64d0e308bcd1b.webp Foto: Pixabay

Pasta je jedna od omiljenih kulinarskih đakonija svima, a najvažniji trik je da istu ne prekuvate, već je služite "al dente". To znači da je kuvana, ali i dalje malo žilava. Slabije kuvana testenina se lakše vari.

Umesto čuvenih sosova, poput onog paradajz sosa, isprobajte ovaj koji mi preporučujemo - sa belim lukom i krutonima. 

Sastojci

  • 200 g crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 tost hleb 
  • 15 g neslanog putera
  • 200 ml mleka
  • 50 g pavlake za kuvanje 
  • 85 g taljatela 
  • 10-20 g parmezana

 

Priprema

Tost hleb isecite na kockice, pa propržite na malo ulja. Izvadite hleb i stavite puter, pa kada se istopi dodajte crni luk isečen na rebarca i krupnije sečen beli luk. 

Malo posolite. Kada se luk proprži dodajte mleko i pavlaku i promešajte. Kad krene da vri ostavite još minut na šporetu, pa izvadite luk i dobro ga izblendirajte. 

Vratite dobijenu smesu u sos i promešajte. Zatim dodajte taljatele koje ste prethodno skuvali. 

Kuvajte minut, dva i onda pospite parmezanom. Začinite biberom i tucanom paprikom i opet promešajte. 

Servirajte i ukrasite krutonima.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()