Pečena riba iz rerne sa puno povrća: Posni specijalitet iz bakine kuhinje

Jednostavno i ukusno

06.12.2023. 10:00
  • Podeli:
peečna riba, bakina kuhinja-657034a1e3c66.webp Foto: Bakina kuhinja

Danas vam iz bakine kuhinje donosimo ribu iz rerne sa puno povrća.

Potrebno je:

  • riba morska ili pastrmka
  • so
  • 300 ml ulja
  • 1 kašičica ml paprike dimljene
  • 1 kašika začina za ribu
  • malo origana
  • ml bibera
  • 4 čena belog luka
  • 2 veće glavice crnog luka
  • 2 veće paprike
  • 1 veći paradajz
Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

U činiju staviti ulje, papriku, začin za ribu, mlevenu papriku, biber, origano, so i sve izjednačiti.

Ribu posoliti pa je preliti marinadom, napuniti belim lukom i unutra staviti malo marinade. Pokriti folijom i ostaviti bar jedan sat. 

Foto: Bakina kuhinja

Iseći luk na rezance, papriku i paradajz, pa malo posoliti. U tepsiju poređati luk, papriku i paradajz. Poređati odozgo ribu, pa preliti sve uljem iz marinade.

 Peći na 220 stepeni, oko 50 minuta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()