Pica na koju smo navikli je prošlost: Punjena vekna će vam postai novo omiljeno jelo

Deca će je obožavati

20.10.2025. 12:38
  • Podeli:
pica, pica vekna, domaća pica, pixabay-68f60517240c6.webp Foto: Pixabay

Pica vekna je ona vrsta jela koja nestane pre nego što se ohladi – taman dok je sečete, već nestaju parčići sa tanjira. 

U nastavku pogledajte recept za ovo ukusno jelo.

Sastojci:

  • 1 pakovanje gotovog testa (lisnato, pizza ili tanko dizano)
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • So, biber, beli luk u prahu – po ukusu
  • 100 g šunke (po izboru)
  • 50 g pečuraka (tanko sečenih)
  • 1 mala glavica crnog luka (sitno seckana)
  • 100 g rendane mocarele
  • 1 žumance (za premazivanje)

Priprema:

Kad vam dosadi klasična pica, a ipak vam se jede nešto slično – pica vekna je pravi izbor. Pravi se od razvučenog testa, puni se omiljenim sastojcima kao prava pica, urola kao savijača, pa se peče cela i na kraju seče na fine rolate. 

Hrskava spolja, sočna iznutra, savršena je za grickanje, druženja, užinu za školu, pa čak i večeru kad hoćete da oduševite sve za stolom.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()