Pica sa bundevom: Jesenja varijanta omiljenog italijanskog jela

Za lepo veče sa prijateljima

02.10.2024. 13:50
  • Podeli:
shutterstock_ pica sa bundevom, bundeva pizza-66fd31ed98cc8.webp Foto: Shutterstock

Slasna i drugačija, a svaki zalogaj je gurmanski raj.

Potrebno je:

  • 300 g brašna
  • pola kocke kvasca
  • 3 kašike maslinovog ulja

Za nadev:

  • 300 g bundeve
  • 200 g kukuruza
  • 200 g salame
  • 150 g kravljeg sira
  • 150 g struganog kačkavalja
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • paradajz-sos
  • majčina dušica

Priprema:

Rernu zagrejte na 220 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno s kvascem. Ulje i so pomešajte sa 150 ml tople vode pa dodajte u brašno i kvasac. Od smese zamesite testo, pa ga ostavite sat vremena da odstoji. Razvucite testo na pobrašnjenoj radnoj površini pa ga prebacite u pleh obložen pek papirom. Pospite prstohvatom majčine dušice pa prelijte paradajz sosom. Dodajte ostale sastojke: Bundevu, kukuruz, salamu, kravlji sir i crni luk. Pecite picu oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni, prenosi Trpeza.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()