Pica sa mocarelom: Italijanski aromatični specijalitet

Raspametiće i one izbirljive

23.04.2024. 19:37
  • Podeli:
pica sa mocarelom, pixabay-6627ad12b7353.webp Foto: Pixabay

Hrskavih kora i sočnog nadeva, prste da poližete.

Potrebno je:

Za testo:

  • 300 g brašna
  • 1 dl mlake vode
  • 20 g svežeg kvasca
  • 2 kašičice maslinovog ulja 
  • so 

Za nadev:

  • 500 g blitve
  • 2 mlada luka
  • 4 jajeta
  • šolja kiselog mleka
  • so
  • biber 
  • parmezan

Za dekoraciju:

  • 3 žumanca
  • mocarela sir
Foto: Pixabay

Priprema:

Izmrvite kvasac, dodajte mlaku vodu, brašno, maslinovo ulje i so pa umesite testo. Trebalo bi da bude glatko i da se ne lepi za ruke. Na pleh prebacite testo i rastanjite ga. Ivice ostavite da budu malo deblje. Ostavite da odstoji 15 minuta. 

Za to vreme skuvajte blitvu u slanoj vodi, ocedite je i iseckajte. Mladi luk iseckajte i blago prodinstajte. Od blitve, luka, jaja, kiselog mleka i začina napravite nadev, pa ga rasporedite po površini testa. Izmrvite parmezan na krupnije komade i stavite odozgo. Pica treba da odstoji oko deset minuta, a zatim je pecite oko 20 minuta na 200 stepeni. Pet minuta pre kraja pečenja ubacite žumanca i mocarelu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()