Za one koji ne vole ljuto postoji i blaža varijanta
Vreme je za ostavljanja zimnice, a neizostavno je da ove godine uz ajvar i slatko od šljiva u kreču ostavite i lovačku salatu.
Odličan je prilog uz mnoga jela, a naročito uz pečeno meso.
Inače, lovačka salata je jedna od poznatijih zimnica, a sastoji se prvenstveno od paprike, šargarepe i paradajza. Ime je dobila zbog pikantnog i ljutkastog ukusa koji se može osetiti, ali i pretpostavke da lovci vole ljuta i začinjena jela.
Ako niste ljubitelj ljute paprike, osim te varijante, možete da napravite i blažu. Ni sa jednom nećete pogrešiti.
Paradajz blanširati i oguliti, te ga narezati na manje komadiće ili samleti u mašini za mlevenje mesa.
Papriku oprati, očistiti od semenki i narezati na sitne kockice.
Šargarepu oljuštiti i narezati na sitne kockice.
Paradajz, papriku, šargarepu, feferone i beli luk staviti u veću šerpu da se kuva i kuvati dok ne omekša.
Zatim dodati sve ostale sastojke osim konzervansa. Sve zajedno kuvati oko 40 minuta.
Na kraju dodati i konzervans.
Dok je još vruće sipati u tegle, odmah zatvoriti tegle. Tegle dobro ušuškati najbolje u ćebe i tako ostaviti da se ohlade.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.