Pileći mafini po bakinom receptu: Marinirajte i pecite

Najlakši način za spremanje piletine

08.10.2025. 10:00
  • Podeli:
mafini piletina marinada bakina kuhinja 34-68e6156c35fb9.webp Foto: Bakina kuhinja

Donosimo vam recept za pileće kockice koji će vam postati omiljen. Zaboravite na klasično paniranje – meso se seče, marinira i peče u jednoj fantastičnoj smesi koja garantuje neverovatnu sočnost i ukus. U marinadu idu sastojci koji će piletinu učiniti savršeno mekanom iznutra i zlatnom spolja. Bilo da se odlučite za pečenje u rerni ili prženje u ulju, ovo je najlakši način da pripremite ručak koji će nestati sa stola.

Potrebno je: 

  • par parčića pilećeg mesa 
  • začin za piletinu 
  • suvi začin 
  • ml. biber 
  • 2 kašike granula belog luka 
  • 1 kašike kisele pavlake 
  • 2 kašike majoneza 
  • 2 jaja 
  • 2 kašike brašna

Priprema:

Meso iseckati na sitne kockice, dodati začin za piletinu, suvi začin, biber, beli luk, kiselu pavlaku, majonez, jaja, brašno i sve izmešati.

Meso možete pržiti u dubokom ulju ili u mafini kalupima koje će te podmazati uljem. Svakakao su jako ukusni.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()