Pileći paprikaš, savršen porodični ručak

Paprikaš poslužite uz njoke ili palentu.

04.02.2023. 10:15
  • Podeli:
Pileći paprikaš (3)-63d7d97ea9c5b.webp Foto: Pixabay

Pilećem paprikašu spremljenom na ovaj način retko ko može odoleti, pa čak i oni koji nisu veliki ljubitelji istog.

Sastojci

  • 700 g pilećeg mesa
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 1 manji koren celera
  • 2 sveže paprike
  • 5 kašika pelata
  • 2 kašičice mlevene crvene paprike
  • 3 kašike kisele pavlake
  • so, biber

Priprema

Meso isecite na manje komade, posolite i pobiberite, pa ga prodinstajte kratko sa svih strana na zagrejanom ulju. Izvadite ga, a u isti tiganj stavite iseckani crni luk i prodinstajte. 

Dodajte iseckane šargarepu, celer i papriku. Posle 2-3 minuta sipajte vodu da prekrije povrće. Dodajte mlevenu papriku, so i biber, pelat. 

Izmešajte i vratite meso. Ostavite da se krčka oko jedan sat. Ako tečnost skroz ispari, dodajte malo da dobijete gust sos. 

Kad sve omekša, dodajte pavlaku i izmešajte. 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()