Recept koji svaka kuća treba da ima
Foto: Bakina kuhinjaOvaj jednostavan, ali ukusan recept za pitu od bundeve oduševiće sve ljubitelje starih poslastica, domaćinskih što bi se reklo.
Kombinacija slatke bundeve, hrskavih oraha i sočnog suvog grožđa stvara neodoljiv spoj ukusa. Savršena je kao dezert nakon obilnog ručka.
Skinuti koru bundevi, pa je izrendajte, a onda je pospite šećerom i vanilin šećerom, pa izmešajte. Dobro je rukama izgnječite kako bi pustila sok.
Posle desetak minuta dodajte u bundevu malo cimeta i suvo grožđe.
Tri gotove kore premazati uljem i malo poprskati kiselom vodom. Na treću koru razbacati obilno fil od bundeve koji ste napravili na početku. Preko fila stavite dve kašike seckanih oraha.
Savijte ivice i urolajte pitu, tako ponavljajte dok ne potrošite sav fil, otprilike bude pet, do šest rolata. Premažite ih odozgo sa malo ulja i zasecite ih po površini.
Rolate stavljati u pleh koji ste obložili pek papirom. U zagrejanoj rerni pecite na 200 stepeni, oko 45 minuta.
Kada se ispeče, pospite preko šećer u prahu. Služite kada se prohladi.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







