Priprema je brza, a rezultat – savršeno sočna pita
Ukoliko ste ljubitelj maka, ovaj recept sigurno morate imati u svom kuvaru. Baka Jelena Petrović donosi nam recepturu za malo drugačiju pitu sa makom, koja nije suva i dosadna, već pravi dar za nepca.
Priprema je brza, a rezultat – savršeno sočna pita sa makom koja će zadovoljiti sve vaše slatke potrebe.
Ova tradicionalna poslastica osvaja svojom mekoćom i bogatim okusom maka. Sa samo nekoliko koraka, možete stvoriti pravu poslasticu koja će oduševiti vaše nepce i ostaviti vas tražeći još.
U činiji umutiti jaja i šećer mikserom, dodati griz, prašak za pecivo, jogurt, ulje i vanilin šećer.
Kore podeliti na tri dela. Svaku koru premazati tom umućenom mešavinom, a na treću posuti malo maka, pa zatim poneku višnju i suvo grožđe.
Saviti ivice i uviti u rolat. Ređati u podmazan pleh.
Premazati rolnice uljem i nadevom ako je ostalo, peći na 200 stepeni 40-45 min.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.