Recept je proveren, a ukus savršen
Foto: Bakina kuhinjaPonekad je za sreću potrebno samo parče dobre, slane pite. Predstavljamo vam recept za neodoljivu pitu sa šunkom, sirom i kačkavaljem koja se topi u ustima. Tajna njenog savršenog ukusa i neverovatne sočnosti krije se u posebnom, bogatom prelivu koji testo pretvara u pravu fantaziju.

U činiju izmrviti sir, dodati jaja, jogurt i kiselu vodu, pa izmešati. Dodati prašak za pecivo, malo soli, ulje i izjednačiti.
Pleh 28 centimetara obložiti pek papirom pa na dno staviti jednu koru i premazati je uljem. Staviti tri reda po dve kore i svaku umočiti u preliv.
Na svaki treći red dodati rendanu šunku i kačkavalj, pa rasporediti i tako do kraja. Ja sam imala tri reda šunke, prekriti korama, premazati uljem i naprskati vodom.
Poseći nožem u obliku krsta. Peći na 200 stepeni C, 50 minuta. Pred kraj pokriti folijom.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







