Pita sa šunkom i kačkavaljem: Hrskavo zadovoljstvo iz bakine kuhinje

Recept je proveren, a ukus savršen

25.10.2025. 09:47
  • Podeli:
bakina kuhinja pita-68fc7b805882e.webp Foto: Bakina kuhinja

Ponekad je za sreću potrebno samo parče dobre, slane pite. Predstavljamo vam recept za neodoljivu pitu sa šunkom, sirom i kačkavaljem koja se topi u ustima. Tajna njenog savršenog ukusa i neverovatne sočnosti krije se u posebnom, bogatom prelivu koji testo pretvara u pravu fantaziju.

Potrebno je:

  • 200 gr sira
  • 3 jaja
  • 200 ml jogurta
  • 100 ml kisele vode
  • 1 prašak za pecivo
  • 200 gr sira
  • 150 gr šunke
  • 100 gr kačkavalja
  • 500 gr gotovih kora
  • 50 ml ulja
  • so po potrebi

Priprema:

U činiju izmrviti sir, dodati jaja, jogurt i kiselu vodu, pa izmešati. Dodati prašak za pecivo, malo soli, ulje i izjednačiti.

Pleh 28 centimetara obložiti pek papirom pa na dno staviti jednu koru i premazati je uljem. Staviti tri reda po dve kore i svaku umočiti u preliv.

Na svaki treći red dodati rendanu šunku i kačkavalj, pa rasporediti i tako do kraja. Ja sam imala tri reda šunke, prekriti korama, premazati uljem i naprskati vodom.

Poseći nožem u obliku krsta. Peći na 200 stepeni C, 50 minuta. Pred kraj pokriti folijom.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()