Laki recept za sve domaćice, a i one koje to ne vole da budu
Recepata za pite nikad dosta, a ovaj će vam se posebno dopasti jer je ovo recept iz bakine kuhinje za pituljice sa šunkom i kulenom. Ne treba vam puno vremena, a ni iskustva u kuhinji da spremite ove pite i da budete siti i zadovoljni.
Ukoliko ne volite pite sa šunkom i kulenom, a vi sastojak taj promenite, recept možete modifikovati. Samo pratite uputstva baka Jelene Petrović i bez brige, sigurno će vam uspeti recept iz prvog puta.
Umutiti jaja, sir, jogurt, mleko, zatim dodati prašak za pecivo i 20 ml ulja. Sve to izmešati.
Koru raširiti i pouljiti. Drugu koru skupiti kao harmoniku i umočiti u nadev. Staviti na dno prve kore, kako biste kasnije rolali tu koru, a zatim to ponovite sa još jednom korom. Preko tih kora pospite sitno seckanu šunku i kulen, a zatim uvijte u rolat.
Tako uvijen rolat, savijte u puž i stavite u podmazan pleh.
Od ove količine nadeva ćete imati oko četiri, pet, pituljica. Odozgo možete premazati pitice ostatkom nadeva i ulja, pospite susam po želji.
Peći 40 minuta na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni.
Kako bi se lakše snašli u receptu pogledajte video u nastavku:
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.