Obožavaćete ih
Iz bakine kuhinje vam donosimo recept za slasne pljeskavice.
Pirinač obariti i ocediti. Tikvicu izrendati, posoliti i ostaviti 15 minuta pa iscediti. U pirinač dodati seckan praziluk koji smo posolili, pa ga malo rukama izgnječiti.
Dodati oceđene tikvice. Dodati griz, papriku, biber seckan beli luk, kačkavalj i jaja, pa izjednačiti.
U tiganju ugrejati ulje pa kašikom vaditi tikvice, malo pritisnuti i pržiti sa jedne i druge strane. Vaditi na papirnu salvetu, pritisnuti i odozgo sa jednim papirom. Servirati toplo uz krompir pire i lepu supicu. Uživajte!
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.