Poći će vam voda na usta: Kuvani kupus iz bakine kuhinje

Ove godine je poranio

06.11.2023. 10:25
  • Podeli:
bakina kuhinja-6548b00ec0482.webp Foto: Bakina kuhinja

Danas vam iz bakina kuhinje donosimo tradicionalno srpsko jelo koje se sprema u zimskom periodu, kuvani kupus.

Potrebno je:

  • 1 glavica kiselog kupusa
  • 1-2 svinjske krmenadle
  • malo suvih rebara ili neka suva kosku
  • lovorov list
  • crvena i tucana paprika
  • 1 puna kašika masti
Foto> Bakina kuhinja

Priprema:

Iseći kupus na krupne kocke. Polovinu naslagati u lonac, preko staviti krmenadle i malo suvog mesa, lovorov list i mlevenu papriku i tucanu.

Pokriti drugim delom kupusa, pa opet staviti mlevenu papriku i lovorov list.

Staviti veliku kašiku masti i naliti vodom da ogrezne.

Kuvati oko 1 i po sat ili sat u ekspres loncu. Uz kupus bi idealno išla jedna vruća proja.

Foto: Bakina kuhinja

U videu u nastavku teksta detaljnije pogledajte pripremu ovog jela.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()