Pohovana pileća džigerica: Jeftina, a savršena večera

Ideja u poslednji čas

23.09.2024. 18:07
  • Podeli:
džigerica večera ručak obrok shutterstock_1107356861-66f1922d2ef46.webp Foto: Shutterstock

Dosadilo vam je klasično spremanje džigerice? Probajte ovaj divan recept koji će učiniti da prelepa pileća džigerica postane neizostavni obrok na vašem stolu.

Sastojci:

  • 500 g pileće džigerice
  • dva jajeta
  • pet kašika brašna
  • dve kašike mleka
  • pola šolje prezli
  • suncokretovo ulje
  • so, biber

Priprema:

Džigericu oprati, prosušiti, očistiti od žilica i viška masnoće, pa iseći na manje komade. Jaja umutiti sa brašnom i mlekom. Prezle pomešati sa malo soli i bibera. Džigericu umakati u smesu od jaja, pa uvaljati u prezle. U većem tiganju zagrejati ulje, pa pržiti džigericu dok ne porumeni sa obe strane.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()