Savršen ručak za sve prilike
Jedan od dražih gurmanluka svakako je Karađorđeva šnicla. Ovo je jedan od najstarijih srpskih recepata, koji datira još iz pedesetih godina prošlog veka, a smislio ga je lično Titov kuvar, čuveni Milovan Mića Stojanović.
Sama priprema ovog vrsnog specijaliteta spada u srednje zahtevne, mada se u njoj mogu oprobati i početnici.
Postoji više načina na koji može da se sprema ova popularna šnicla, a danas je pred vama malo drugačiji recept, gde je glavna zvezda priče pileće belo meso.
Uz Karađorđeve šnicle od belog mesa kao prilog možete poslužiti bareno povrće i krokete od krompira.
Šnicle malo izlupajte, posolite i pobiberite. Sve to dobro utrljajte da što bolje upije i ostavite malo da odstoji.
Svaku šniclu premažite kajmakom, poređajte šunku, pa preko kačkavalj.
Krajeve šnicli savijte malo prema unutra i uvijte u rolat. Nakon toga uvaljajte ih u brašno, jaja, prezle.
U dubljem tiganju dobro zagrejte ulje, poređajte šnicle i ispecite.
Tartar sos možete pripremiti tako što ćete krastavce izrendati, dodati im majonez, malo vina i mirođije pa sve umešajte.
Kada se šnicle prohlade, prelijte ih tartar sosom i poslužite.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.