Uvek birajte sveže morske plodove, zdraviji su i ukusniji
Ako volite morske plodove, ali niste sigurni da ćete ih dobro napraviti sami kod kuće, u nastavku teksta otkrivamo koje su to osnovne greške.
Ako povedete računa o tome, morski plodovi će uspeti i početnicima, a biće ukusni kao da su ih profesionalci spremali.
Morski plodovi postaju čvrsti, gumeni i gube ukus kada se prekuvaju.
Za škampe važi poseban trik, a to je da pazite na oblik.
Kada se uviju u oblik „C“, spremni su za jelo, ali oblik „O“ znači da su prekuvani.
Uvek je bolje da izaberete sveže morske plodove od onih smrznutih, jer je značajna razlika u ukusu, kao i nutritivnim vrednostima.
Marinada se pravi od maslinovog ulja i kiseline (poput citrusa ili sirćeta) plus vašeg omiljenog sušenog ili svežeg bilja i začina.
Takođe možete da dodate slatki element kao što je med, smeđi šećer ili čak puter od kikirikija.
Mariniranje morskih plodova se razlikuje od drugih proteina, bolje je manje vremena kako kiselina ne bi uticala na ukus.
Preporučujemo i da sačuvate manju količinu marinade koju možete da koristite za prelivanje morskih plodova.
Obavezno tiganj dobro zagrejte pre nego što ubacite morske plodove.
Kada je dovoljno zagrejan morski plodovi će se lakše okretati.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.