Pokažite se kao profesionalac: Pripremite specijalitet sa rotkvicama i niko neće ostati ravnodušan

Pečene rotkvice koje se tope u ustima, garantujemo da ništa slično niste probali

19.02.2024. 20:11
  • Podeli:
rotkve rotkvice pixabay-65d351184a24e.webp Foto: Pixabay

Rotkvice su povrće koje obiluje vitaminima, kao što su vitamin C, folna kiselina, kalijum, a sadrže vrlo malo kalorija, zbog čega su odlična namirnica za prolećno čišćenje organizma. 

Ako ih pripremite uz dodatak meda, mogu biti savršen dodatak nekom jelu

Sastojci:

  • 2 veze crvenih rotkvica
  • 2 kašike neslanog maslaca
  • 2 kašike meda
  • 1/2 kašike jabukovog sirćeta
Foto: Pixabay

Stručnjaci savetuju da prilikom kupovine obratite pažnju da rotkvice imaju sveže zeleno lišće s korenčićima na krajevima. 

Obratite pažnju i na veličinu rotkvica jer veće rotkice mogu biti stare, vlaknate i šuplje.

Priprema:

Zagrejte rernu na 220 stepeni. 

Rastopite maslac, pa ga pomešajte sa medom i sićetom. Rotkvice očistite pa ih isecite na pola. 

Stavite ih u činiju i prelijte smesom koju ste napravili. 

Ubacite ih u pleh u koji ste stavili papir za pečenje, pa potom ubacite da se peku 20 minuta u rerni, dok ne postanu mekane. 

Pazite da ne zagore. Povremeno promešajte i poslužite tople.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()